KURS I SOLENERGI - Hva sier deltagerne?

Den 16. og 17. februar gikk vårt første solenergikurs av stabelen hos Brødrene Dahl i Larvik. Kurset gikk over to dager og det var stor rift om plassene. Lars Andrén foreleste for en fullsatt sal.

SOLENERGI 2

Journalist Jan Erik Røine i Skarland Press AS har snakket med tre av deltagerne på kurset for å høre litt om deres inntrykk. Vi spurte hvorfor de meldte seg på kurset og hva de synes de har fått ut av det.

Nils Enerstvedt, KONGSBERG TEKNOLOGIPARK:
”Jeg jobber med energiomlegging og deltok på kurset for å se hvilke muligheter som fins og få vite mer om hva som rører seg ute i markedet. Det var et bra kurs med en dyktigforedragsholder og jeg fikk svar på det jeg lurte på. Ført og fremst var jeg ute etter å høre mer om fordelene og ulempene og hva man skal passe på, og det lærte jeg. Kurset var veldig relevant for det jeg driver med. Dette med hvor viktig det er å tenke på kilowattimer, at et solcellepanel ikke løser energiproblemet, men at det er noe du kan bruke for å få opp fornybarandelen, er stikkord jeg husker godt fra kurset. Kan godt tenke meg å delta på flere kurs om solenergi. Man er ikke utlært etter ett kurs.”

Maria Brekke-Jakobsen, NORCONSULT:
"Jeg deltok på kurset på grunn av min interesse for solenergi og for å være klar for å delta i oppdrag. Det var inspirerende og det ble mindre regning på oss en forventet, i tillegg var foredragholderen flink. Kan godt tenke meg å lære mer om solenergi.”

Hanne Gro Korsvold, HJELLNES CONSULT:
”Jeg hadde forventninger om at kurset skulle være litt mer teknisk enn det viste seg å være og det syns jeg var veldig bra. Vi fikk innblikk i reelle løsninger og økonomi og lærte mye. ”

Det samme kurset avholdes i Bergen 12.-13. april og i Oslo 10.-11. mai 2011.